Technical Support Specialist

Solliciteer nu

Technical Support Specialist

Zorg jij voor 'truly engaged customers'? In deze rol ben je de brug tussen onze support afdeling (het Client Happiness Team) en development afdeling. De focus ligt op het bieden van technische ondersteuning in het gebruik van onze producten. 

FULL-TIME / PART-TIME · ZAANDAM

Dat betekent dat je problemen onderzoekt: is iets wel echt een probleem? Waar komt het vandaan? Zijn het problemen op een social media platform of een bug bij ons? Zijn er alternatieven? Etc.

Dus.. ben jij een communicatief vaardige en technisch onderlegde duizendpoot en ben je op zoek naar een grensverleggende uitdaging? Join the crew and get on board!

Als Technical Support Specialist ben je werkzaam als tweedelijns support voor alle (technische) vragen, issues en wensen van onze klanten omtrent onze producten. Waar mogelijk los je het zelf op per e-mail, telefonisch of log je in bij de omgeving van de klant om ze direct on the spot te kunnen helpen. Daarnaast houd je je bezig met het onderzoeken, analyseren en rapporteren van complexe vraagstukken. 

De vragen lopen zeer uiteen, kennis van onze tool(s) is daarbij een absolute vereiste. Je krijgt van ons dan ook een training zodat je snel vertrouwd bent met alle mogelijkheden binnen onze tools.

We zoeken iemand met een flexibele instelling, die denkt in oplossingen en pas tevreden is als de klant dat ook is. Je bent vlot in je communicatie en weet van nature hoe je communiceert met uiteenlopende type mensen. Je bent gek van social media en sterke affiniteit met ICT. Haal jij altijd het maximale uit jezelf? Wij bieden je de begeleiding en coaching die nodig is om dat te bereiken.

Functie-eisen

  • Uitstekende communicatievaardigheden, gedreven, enthousiast en je neemt initiatief
  • Je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding
  • Je beheert de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift
  • Evaring met support ticket systemen. Zendesk is een plus!

Arbeidsvoorwaarden

  • 40-urige werkweek binnen een award-winning organisatie, waarin iedereen streeft de beste van Europa te worden.
  • Een snelgroeiende, jonge en gezellige werkomgeving vol internationale mensen, waar veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling.
  • Elke dag samen lunchen, op de meeste vrijdagen een borrel in het Salescafé en bij mooi weer, ijsjes!
  • Een pingpongtafel, een tafelvoetbaltafel en een felle strijd ‘to become the very best’.
  • Ieder kwartaal een feest op locatie wanneer targets en kwartaaldoelen behaald zijn.

Over ons

Vanuit het hoofdkantoor in Zaandam werkt een team van meer dan 60 enthousiaste experts voor 1000+ nationale en internationale merken. Wij maken de beste data gedreven software oplossingen op het gebied van reputatiemanagement en media monitoring, webcare en chatbots. Wij gaan altijd voor het beste resultaat voor onze klanten als bol.com, RTL Nederland, KWF Kankerbestrijding, ING en nog veel meer.

Je komt te werken in een team met gezellige en ambitieuze collega’s. We hebben een informele cultuur waar succes gevierd wordt en optimaal ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling!

Daily culture